úterý 16. srpna 2011

Recenze - The SIms 3: Dodatky

„Dodatky“ ke hře The Sims 3 jsou velmi dobře udělány. Přidávají do hry relativně dost možností toho, co a jak můžeme dělat. Narozdíl od „kolekcí“ přidávají i různé profese a činnosti.










World adventures - Cestovní horečka

Přemýšleli jste někdy o tom, že je vaše městečno trošku nudné? Že by jste chtěli vidět něco jiného, než jen váš dvorek a sousedy? Tento dodatek vám umožní vyrazit za dobrodružstvím do cizích zemí. Stačí zvednout telefon, zavolat si taxi, vybrat určitou zemi a hurá mezi cizince. Ve hře jsou celkem tři různé země, do kterých se můžete podívat.


Hrobka v Číně
První z nich je Čína. Zde uvidíte různé chrámy, které můžete prozkoumávat, v dáli se krčí Velká čínská zeď a například můžete uvidět Terakotovu armádu. Možností kam půjdete je zde samozřejmě více. V Číně se také můžete naučit bojové umění zvané Sim-fu.  Drhým místem, kam se můžete podívat bude Egypt. Přeci by byla škoda, kdyby jste nemohli vidět pyramidy zevnitř. Zde jsou k vidění různá místa, jako například nějaké hrobky nebo pyramidy. Třetím místem, kde můžete trávit dovolenou bude Francie. Zde můžete objevit tajemství pěstování nektaru nebo fotografování. Zde můžete objevit například Keltskou pohřevní mohylu, případně nějaké další hrobky.

Sbírka předmětů z dovolené
V každé cizí zemy máte možnost nákupu místních receptů a tím si rozšířit svoji sbírku klasických receptů o nějaké chuťovky. Dále je zde možnost si nakoupit dárkové předměty, nebo i také nějaké užitečné věci, jako například truhlu. Tento dodatek se také poprvé zaměřil na pnění různých úkolů. Přečtete si tabuly, kam místní dávají různé úkoly a hurá vyrazit za dobrodružstvím. Úkoly jsou také různé, někdy musíte s někým komunikovat, jindy něco donést, nebo i třeba nasbírat místní brouky a podobně.  Pokud budete muset vejít do nějakého temnějšího místa, budete k tomu potřebovat nějaké sušené jídlo, stan a trochu sprchy v plechovce, poté vás již nic nepřevkvapí, tedy skoro nic. V každé hrobce, nebo i v různých budovách najdete hádanky, musíte hýbat předměty, aby jste otevřeli dveře a podobně. Někdy vám postačí simík jeden, ale jsou i místa, kde musíte využít spolupráce dvou jedinců. Sbíráte také zlaté mince, za které si u místního trhovce koupíte speciální předměty.

Tento dodatek přidává, hromadu nových činností, pár dovedností. Možnosti konverzace také, dokonce se můžete naučit i písničky. Nové recepty a zvířata, nebo také nerosty jsou v každé zemi také odlišné. A nesmíme zapomenout na možnost sbírání místních okrasných a zběratelských předmětů, například sošky zvířat, vázy a podobně. Jsou zde i nová přání a odměny za jejich plnění. Přibilo také nové oblečení.

Ambitions - Povolání snů
Určitě jste is již mnohokrát říkali něco ve smyslu: „Co proboha ten simík v té práci dělá?“ Doposud vám nikdy nebyl dám přístup k různým povoláním v žádném předchozím dodatku, ani v The Sims 2. Tentokráte poprvé máme šanci vidět, co simíci dělají a přímo určovat jak to udělají. Byly vytvořeny nové profese přímo pro účel ovládání simíka v práci.


Pro tento dodatek bylo vytvořeno také město, které je pro nová povolání jak stvořené. Naleznete zde nové městské budovy, jako například skládku, hasičskou stanici nebo obchod se smíšeným zbožím a  také pár dalších. Všechny nové budovy jsou spojeny s některou novou profesí.

Týpek tvoří přístroje, za ním jsou sesbíraní duchové
Nových profesí je celkem dost a jsou udělány stylem, že se dostanete na vrchol docela rychle a pak profesi změníte a budete zkoušet dělat něco jiného. V tomto dodatku můžete být například sochařem, hasičem nebo lovcem duchů. Každá profese má svoje vlastní požadavky, obtížnost a také své odměny, které dostanete na radnici, pokud budete úspěšní. Všechny profese mají plat daný týdně, který chodí v neděli. Ale pokud budete chodit do práce denně, tak si můžete bokem vydělat spousty peněž plněním úkolů, které vám zadají samotní simíci. Například návrháře interiérů si zavolá nějaký simík a pokud mu uděláte nějaký odfláknutý pokoj dostanete minimum peněz, ale pokud mu pokoj uděláte třeba v jedné barvě, se správnými předměty a za veškeré finance, tak dostanete nějaký finanční bonus. Ve městě jsou určité budovy co vám pomohou s vaší profesí, například módní salón, kde můžete místním simíkům změnit vzhled a oblečení. Jsou zde povolání do kterých se musíte dostavit a to třeba návrhář interiérů, ale jsou zde také povolání, které můžete dělat doma jako například sochařství.

Tvorba sochy
Tento dodatek přidává mnoho okrasných předmětů okolo nových profesí, dále i pár užitečných předmětů jako židle, stoly a podobně. Také nové předměty, které vznikají vaší činností. Samozřejmě se dočkáme také nových přání, oblečení a nalezitelných předmětů. Zajímavou novinkou ve hře bude také to, že můžete své simy potetovat a další zajímavou novinkou bude to, že můžete začít prát své prádlo v pračce a bu´dto věšet na šňůru, nebo hodit do sušičky. Simíci pak budou velmi spokojení v čistém oblečení.

Late Night - Po setmění
Nudíte se? Chcete si se svou drahou polovičkou vyjít někam ven? Popřípadě nějakou novou najít? Nebaví vás být obyčejný a chcete se stát celebritou? V tomto dodatku budete mít možnost. Dodatek se zaměřuje na zábavu co se týče nočních hodin a všeobecně hudební stránky hry.


Hraní před místní prací
Bylo přidáno nové město, speciálně navržené pro noční večírky, párty a různé akce. Město je z valné většiny vzhledově připomínající velkoměsto, je zde hromada paneláků a pár základních budov, dokonce je zde i přístav. Na okraji mapy jsou pak místa pro rodinné domky a ostatní věci jako skládka a podobně.

Co se novinek ve hře týče, tak nových činností a věcí je zde docela dost. Bydlíte v činžáku (pokud tedy chcete) a nového najdete například, že jezdíte výtahem, nebo navštěvujete své blízké sousedy. V různých činžácích jsou také umístěny různé bary nebo hospody. V některých jsou dokonce místa určená jen pro celebrity. Stojí tam vyhazovač a nepustí vás dovnitř, můžete se zkusit proplížit nebo ho podplatit. V každé větší hospodě je také pódium a na něm jsou nástroje. Pokud máte založenou kapelu, tak zde můžete hrát a tím si vydělat nějaké peníze a být populárnější. Kapela může mít až 4 hráče. V tomto dodatku jsou přidány nové interakce a to třeba tvorba kapely, schůzka s kapelou někde venku, nebo tvorba party, když jdete ven. To vše vám otevře nové možnosti komunikace a činností.
Jedna místní putika

Také bylo přidáno povolání a to okolo hudební činnosti. Také pár nových budov ve měste spojených s hudbou a v neposlední řadě také metro. Máme zde pár nových kousků oblečení a nějaké nové účesy, tetování a podobně. Samozřejmě hromadu nových předmětů, například čtyři hudební nástroje. Dále také hromada nových přání a také dovedností. Také přibila hudební stanice v rádiu.


Generations - Hrátky osudu
V tomto dodatku vám hra nabídne spoustu zajímavých věcí, co hru dokáži oživit. Dostanou se k vám různé nové činnosti pro každou věkovou kategorii, tak jako spousta předmětů s nimi spojených. Budeme také sledovat příběh každého simíka, od narození po jeho smrt. Vše se ukládá v knize a je zachycen každý zajímavý okamžiků, kterých je celkem 300. Vše se také může nahrávat rovnou na facebook (hurray!).


Máte také možnost postavit dětem domek na stromě. Děti mají také své imaginární přátele a podobně. Život simíků v průběhu školy je opravdu pestrý, od pokusů v laboratoři, různých "špeků", co si provádí klasičtí puberťáci po klasickou párty. Co se starších simíků týče, tak pro ně jsou zde připraveny různé oslavy, rozlučky se svobodou, svatby a další.





Pets - Domácí mazlíčci - (podzim 2011)

Co nám zde chybí je nějaký věrný přítel. Ale není nutno dále smutnit, mazlíčci jsou na cestě. Můžete svým simíkům pořídit psa, kočku, nebo koně. Rozhodněte, zda budete mít zuřivého hlídacího psa, milou přítulnou kočičku, nebo věrného oře. Přibydou všelijaké aktivity spojené se zvířectvem a také spousta věcí. Nastává čas, kdy se budeme moci vyřádit a to nejen s lidmi. Zvířátka budou mít také možnost se učit nějakým dovednostem. Kočky loví, psi hledají, koně závodí a podobně.


Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat