středa 17. srpna 2011

Recenze - Dragon Age: Procitnutí


První a zároveň poslední dodatek ke hře Dragon age. Na základní hru příjemně navazuje a doplňuje i herní zážitky. Bioware si s tímto dalo záležet.




 

Normální pokec
Tak a pokračujeme
Hra vám hned ze začátku dá na výběr, zda chcete pokračovat za svého hrdinu z první hry, nebo chcete vytvořit úplně nového. I když byl Arcidémon poražen a Nákaza zažehnána, tak Zplozenci dále tropí potíže. Velitel Šedých strážců má za úkol obnovit řád. Jejich základna je v oblasti Amaranthine a zde se bude děj odehrávat.

Hned po vašem příchodu zjistíte, že něco není v pořádku. Vaše budoucí pevnost je pod útokem Zplozenců. Po úspěšném osvobození pevnosti, přijede král / královna Fereldenu a budou nabrání noví členové mezi Šedé strážce. Vaším hlavním úkolem je obnova pevnosti (oprava zdí, pročištění tunelů atd.) a zjištění proč Zplozenci i nadále pobíhají na povrchu. Dále se dostanete k hrstce rozhodnutí okolo politiky místního města a jeho okolí. 

Bitka jako vždy
Co zůstalo a co je navíc
Co se kompletně změní, je složení vaší party postav, zůstane vám pouze trpaslík z prvního dílu, zbytek skupiny je nový. Šest různých postav se k vám přidá, pokud budete chtít. Rozhovory s nimi již nebudou na takové úrovni, jako to bylo předchozím dílu. Máte pouze občasné konverzace a můžete jim dát dárky na zlepšení loajality. 

Co je ale nejvýznamnější změnou, jsou nové předměty, zbroje a také zvýšená maximální úroveň a k tomu samozřejmě přidělány specializace, dovednosti a schopnosti. Většina předmětů co potkáte při svém hraní, budou lepší než ty, co si přinesete z Pramenů. Nehledě na to, jak moc epické věci jste nosili. Holt, jste nejlepší, tak se nejlépe vybavte. 

A zase bitka, akorát ne moc úspěšná
Vzhledově…
Po grafické stránce hra zůstala na stejné úrovni jako základní hra. Žádné velké změny se nekonaly a vše zůstalo při staru. Objevíte hromadu nových lokací, nepřátel a přátel.

Zvukově hra také zůstala na podobné úrovni, máme jiný podkres, hudbu boje a tichých míst. Ale opět je zvuk povedený. Dabing se povedl velmi dobře, komentáře jsou na svých místech. Ve hře opět naleznete hromadu textu, které doplní pozadí hry a dodá vám informace o dění a minulosti.

Verdikt: Tento datadisk se velmi vydařil, stojí za to si ho sehnat a dohrát, pro doplnění příběhu k prvnímu dílu. Příběh se velmi vydařil a boje si užijete víc než dost. Některé věci mohli být využity lépe, ale nakonec je to dobrá hra.

(+)Příběh
(+)Návaznost a možnost pokračování s postavou
(+)nové dovednosti, schopnosti, věci
(-)Plně nevyužiti společníci
(-)Nízká obtížnost boje
8 // 10


Mohlo by vás také zajímat: Dragon Age: Prameny a Dragon Age 2.

Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat