středa 17. srpna 2011

Recenze - Hunted: The Demon's Forge

 Bethesda Softworks přišla s hrou Hunted, která se ponoří do Fantasy světa. Řadí se mezi RPG a obsahuje dokonce i kooperativní mód. Pokud vás zajímá, jak to s ní dopadlo, čtěte dále.




Spolupráce u dveří
Ve dvou se to lépe táhne
Tato hra se hýbe okolo kooperace, takže se nikam nedostanete samy. Hlavními charaktery jsou dva žoldáci. Svalovec Cadoc a elfka E’lara. Jak by určitě každý pochopil, tak si elfka libuje v lucích, zatímco týpek má radši meče, palice a jiné zbraně na rozbíjení hlav. Ale i když má každý raději jeden styl boje, tak obě postavy nosí jak zbraň na blízku, tak i na dálku. Přeci jen, stát se může cokoliv. Můžete tudíž hrát s nějakým kamarádem, nebo pokud žádného takového nemáte po ruce, tak můžete hrát s AI a během hry si podle nálady, nebo potřeby charaktery vyměňovat pomocí speciálních míst pro to navržených.

Zdejší fantasy příběh se hýbe tak jako většina. Potkáte osobu, která vám napovídá hory, doly a poběžíte to všechno zjistit a splnit. Sice jí nedůvěřujete, ale co na tom, to co povídá je důležité. Postupem času se dostanete na další místa, kde vám další lidé něco řeknou a pošlou vás dále. Takže cíl sice máte, ale mění se a není úplně jasný.

Střelba
Zbraně, zbroje musí být
Vaše zbraně přeci nevydrží celou hru a jako v každém RPG je potřeba je čas od času obměnit. V celé hře tudíž naleznete stojany na zbraně, kde si vezmete nový kus do sbírky. Také naleznete truhly se zlatem, případně speciální kouzelné zbraně a v neposlední řadě lepší kus zbroje. Takže jste čím dál silnější a lépe vypadající. Kromě fyzických věcí zde máte také určité dovednosti a kouzla, které vám nemálo pomohou s různými situacemi. A aby toho nebylo málo, tak se dají schopnosti obou postav velmi dobře kombinovat a vytvořit tak nespočetně komb, které zničí cokoliv, co vám vejde do cesty. 

Ono taky není vše jen o hrubé síle, ale nepřátel je hromada, používají také různé finty a vy se musíte přizpůsobit, abyste úspěšně přežili. Další věcí je zde sběr krystalů, za které si kupujete dané schopnosti a v neposlední řadě hromady lahviček na manu a život. Zde se naštěstí nekoná žádné automatické uzdravení, takže je to napínavější.

Rozhled okolo
Ach ta příroda
Hunted nemá vůbec špatnou grafiku. Prostředí vypadá velmi dobře, ať už běháte kdejakou kobkou, nebo pobíháte venku po poli, nebo prošmejdíte půlku pevnosti. Podíváte se i do měst a vše je provedeno tak, aby byla atmosféra co nejlepší a to se určitě podařilo. Co bychom ale mohli postrádat, by byla nějaká pořádná scenérie, rozhled na daný svět. 

Zvuková stránka je na tom velmi dobře také. Hezky se zde střídá hudba bitev a podkresu nebojových míst. Rozhovory hlavních postav jsou velmi dobře nadabované, obě postavy perlí poznámkami jedna na druhou a neustále se pošťuchují, což oživuje všechno to zabíjení okolo. 

Malej pokec
Co je zde ale také jako hezkým bonusem, je editor dungeonů. Každý si zde může vytvořit svoje podzemí díky pomoci jednoduchých nástrojů. Po vytvoření pořádného bludiště s hromadou nepřátel si ho můžete poté proběhnout a vyzkoušet. A v neposlední řadě ho poté dát na svůj online profil, aby si to mohli zkusit i ostatní. 

Samotná hra vám zabere okolo 10 hodin. Takže nic moc, ale pokud budete pilně procházet vše a hledat skrytá místa, můžete se dostat i na více hodin.

Verdikt: Hra má solidní příběh, hromadu řežby, příjemné hlavní postavy, se kterými se nebudete nudit a v neposlední řadě dobrou atmosféru a grafiku. Možnost hraní ve dvou lidech je zde také k nezaplacení a zábavu ještě vylepšuje.

(+) Kooperace je určitě přínosem
(+) Fantasy svět s dobrým příběhem a atmosférou
(+) Hodně akce spolu s dobrou kombinací hlavních postav
(+) Schopnosti, magie, výbava… Vše je zde skvěle provedeno
(-) Hra je strašně lineární, až na skrytá místa, které vám zaberou 2 minuty každé…
(-) Prostředí mohlo vypadat krapet lépe, občasný grafický bug
7,5 // 10

Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat