sobota 20. srpna 2011

Recenze - Poker Night at the Inventory


Telltale přišla na trh s hrou, která se zabývá pokerem, který má hvězdné obsazení. Po zakoupení dostanete také předměty do Team Fortress 2. Sice je to jen obyčejný poker, ale v tomto provedení je opravdu zajímavý.

 









Hraní karet s hvězdami
Celá hra je postavena pouze na hraní pokeru a to podle pravidel Texas Hold 'Em. Každý hráč začíná s 10.000$ a samozřejmě je jeho cílem vyhrát turnaj. Hlavního rozhodčího zde dělá kapitán lodi ze hry Tales of monkey island. Vašimi protihráči jsou Strong Bad z komixu Homestar Runner, dále Heavy z Team Fortress 2, nesmí zde chybět ani Max z adventury Sam & Max a nakonec Tycho z Penny Arcade.

Obsazení by ušlo, co na to dodat, ale co hru opravdu dělá zajímavou je jejich konverzace v průběhu hraní. Hrdinové zde spolu neustále komunikují, vyprávějí zajímavé příběhy a dělají si srandičky jeden z druhého. V nastavení se dají dokonce změnit témata konverzace, až vás omrzí, že mluví o stejných věcech.

Hraní pokeru určitě hodně z vás zná, rozdají se karty, přihazují se žetony, kecají různé věci a hra se rozjíždí. Po vyhraném turnaji dostanete za odměnu (kromě peněz) také nový design stolu a po více výhrách také nové karty. V některých situacích také můžete vyhrát různé předměty od místních charakterů, kupříkladu Sashu od Heavyho (jeho rotační kulomet).

Pro zajímavost… Jedna z místních hlášek se také zmíní o Češích. Tycho se zmíní, že říkat Check nestojí za nic, leda, pokud byste byly Čech, což ho velmi baví. (Samozřejmě česky to zní debilně, ale ve hře je to zajímavá hláška).

Po grafické stránce je hra klasicky jakoby kreslená, nic převratného nikdo nemůže očekávat, ale charaktery postav se do toho krásně hodí, jelikož mají také originální provedení.

Dabing místních charakterů je velmi dobře proveden, v tónu hlasu poznáte, že tu hru prožívají a jejich konverzace obohacují hru.

Hra by určitě snesla nějaký dodatek v podání nových charakterů do hry, případně zvětšení repertoáru konverzací, ale na to musíme jen doufat a čekat.


Verdikt: Hra určitě stojí za zkoušku, není drahá a je to zábavné, pokud vás baví poker. Možnosti měnit barvu stolu a karet je taky vcelku zajímavá. A místní konverzace opravdu stojí za to.

(+) Charaktery
(+) Konverzace
(-) Po čase omrzí stejné řeči
6 // 10

Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat