pondělí 14. května 2012

Recenze - Postal III


Postal je hra, známá svou výstředností, je krapet šílená, humorná, krvavá… Vše podle potřeby. A jako tomu bylo vždy, tak i tento díl si musí utahovat ze spousty věcí. Vše z rukou Running With Scissors.










Hovadiny všude

Známý mostek

Postal jako takový nikdy nepatřil mezi lepší hry, měl hodně zvláštního brutálního humoru, slabší grafiku, krátkou dobu hraní a v neposlední řadě chyby v inteligenci. Ale jako šílená hra na vyblbnutí to vždy poslouží dobře, i když by se dalo určitě vybrat i něco jiného.

Příběh Postala 3 se krásně nalepil na ukončení Postala 2 a jeho dodatku. Kde jste skončili, tam také začnete a to prcháním před zombiemi. Slouží to také jako úvod, kde zjistíte, jak se hra ovládá. Až to překonáte tak se dostanete do nového města, kde začíná vaše dobrodružství nanovo. Samotný příběh se poté rozdělí na 3 části a vy si musíte jednu vybrat, je to vytvořeno vcelku zajímavým nápadem a to být hodný, nebo zlý. Zbytek hry se pak +/- odvíjí od toho, ke komu jste se přidali a jak se k tomu postavíte, je zde vcelku velká řada možností, což je lepší než přímá linie.

No comment

Srandičky, že by?

Hra je nasáklá hromadou bláznivých narážek, vtipů a šíleností. Ať už je někde něco na zdi, nebo vám to někdo řekne, případně Postal prohodí nějakou ujetou poznámku, no prostě je tu toho hromada. Ale co autorům moc nevyšlo je to, že skoro při každým zabití se něco řekne, takže už ve druhé misi znáte veškeré hlášky… A to pak začíná být už moc ohrané.



Také zde potkáte pár narážek na osoby, jako třeba Uwe Bolla a podobně. Ale ani to hru moc nezachraňuje.

Hra má takovýchto výstředností hned několik

„One man army“

Stejně jako v minulých dílech, tak i zde máte celou škálu vybavení, od zbraní na blízko, přes samopaly až na raketomet. Vše opět klasicky taháte naráz v kapse. Abyste se nenudili tak je zde zbraní víc jak ve dvojce, což je hezké, ale osobně jsem jich nevyužil ani polovinu.

Grafické chyby jsou normální

Chybičky, proč ne

Postal bez chyb není Postal. Zde je bugů na rozdávání, ať už se někde zaseknete, nebo vidíte vizuální chybu, stále se něco děje. Také je zde nedokonalost. Postavy, které potkáváte postupně svým hraním, jsou stále stejné, je zde hrstka různých charakterů a ti jsou vesele nakopírovaní všude možně. Je to smutné, ale je to tak.

Dále by se dali shrnout místa jako takové, jelikož jsou malé, hodně podobné a nic extra se tu neděje a ani nenachází. Chybí zde nějaký ten nápad, který by nás alespoň trošinku zaujal, ale vejdete do města a řeknete si jé, zas dvě ulice a nic z toho.

Inteligence nepřátel také není žádná extra. Nepřátelé mnohdy nesmyslně pobíhají, střílí jak šílení, jako by měli nekonečno munice, občas se kryjí, většinou ne. Prostě nic co by stálo za chválu, jen vás to po čase bude možná mrzet. Ale zbraní je dost, nepřátel ještě víc a to že pobíhají vám nezabrání je postřílet.

Týpek na zemi nám říká svůj názor...

No a jak to teda nakonec dopadlo…

Grafika této hry by zasloužila update jak blázen, je to taková trošku lepší dvojka, ale opravdu nic extra zde není na koukání, což je škoda, brutální hra s hezkou grafikou by nebyla k zahození.

Zvuky a dabing no dobře, zde no comment. Těch pět lidí co tu hru dabovalo, se s tím stejně moc nepáralo, takže to nebudu komentovat.

Hra konec konců obsahuje hromadu násilí, porna, ujetých vtipů a absurdit. Jen škoda, že to neudělal někdo, kdo umí hru dotáhnout do konce. Ale o tom také Postal je a vždy byl. Šílená hra od šílených autorů, proto máme také třetí díl, kdyby se to lidem nelíbilo, tak ho nemáme.

Verdikt: Vše už bylo zmíněno nahoře, ale prostě, nedotažená hra do konce. Zajímavý humor, který se bohužel opakuje, zvláštní příběh, který ani není moc dotažený. Grafika a zvuky nic moc, inteligence malá. Ale za zkoušku to stojí.

(+) Postal dodržuje své standardy
(+) Hromada zbraní, akce
(-) Grafika, zvuky, AI
(-) Příběh
(-) Délka
4 // 10

 Autor: Roman Schenk

1 komentář: