pátek 16. září 2011

Recenze - Niborea


Niborea je flash hra, kterou můžete hrát v prohlížeči. Nabízí kvalitní příběh, fantasy svět. Obsahuje prvky okolo stavění města a také ovládání hrdiny. Hra je zdarma, s možností dobrovolného příspěvku. Jedná se o multiplayerovou hru. 


Příběh
Příběh se pohybuje okolo mladého prince, který byl připraven o trůn intrikami jeho vlastní macechy. Jelikož se samozřejmě chce pomstít, tak se musí postavit na nohy. Vaše úloha jakožto hráče, je postavit silné město, mít dobrého hrdinu a projít všemi překážkami, které potkáte v dlouhém příběhu.  




Spolupráce
Aby nebylo vše jen o příběhu, je zde také možnost být na ostrově s dalšími hráči a to až 24, takže ostrov je pro 25 lidí. Můžete být v alianci, pomáhat ostatním a zápasit s nepřátelskými hráči. Je zde možnost se škádlit kouzly, kterými ublížíte jak hrdinům, tak i cizím městům. Je dobré mít alianci, díky možnosti společně plnit úkoly a dostávat skvělé odměny, mít poblíž lidi co vám budou ochotni pomoct a vy pomůžete také jim. 

Výhodou je, že i když město skomírá, lidé nejsou, produkce se zastaví a všichni rebelují a hrdina může být klidně mrtvý… Nikdy neskončíte úplně, hrdinu oživíte, splníte pár věcí a hurá budovat dál, nemůže se stát, že by vás sousední hráč vymazal ze světa, jako na jiných hrách.

Městečko
Město funguje všemi směry, je zde pro udržení lidí, výrobu surovin a samozřejmě aby pomohlo hrdinovi. V budovách jsou kouzla, která vám velmi pomohou. Některá vás uchrání před různými věcmi, jiná pomohou hrdinovi v jeho úkolech. Je zde budova na koupi úkolů, na koupi svitků, cvičiště, vězení, knihovna, chrám, přístav, tržiště… a mnoho dalších. Některé budovy můžete postavit ihned, jiné dostanete odměnou, až zachráníte osoby, co je vedou.

Hrdina
Váš hrdina je vašim nejlepším, skoro by se dalo říct, „otrokem“. Princ je namyšlený a také s ním tak komunikuje. Nemluvě jak zachází s vašim věrným rádcem. Ale to jsem odbočil. Hrdina je schopný a postupně jak mu budete zvyšovat úroveň, dostane nové dovednosti. Na úrovni 20 také dostane nové povolání a je zde možnost výběru ze čtyř. Hrdinu také můžete a řekl bych i musíte oblákat na výpravy, aby byl silnější. Nějaké to brnění, obuv, rukavici, zbraň štít a podobně a hurá na ně.

Nepřátelé
Nepřátel je zde hromada, jsou rozděleni do různých skupin jako humanoidi, nemrtvý a podobně a dále podle velikosti od drobné po obrovskou. Na každý druh nepřátel máte různé zbraně, které vám s nimi pomohou a také dovednosti. A samozřejmě také nějaká ty kouzla, které vám také pomohou. Ale aby nebylo vše moc jednoduché, tak i nepřátelé ovládají kouzla a budou vám vesele snižovat útok i obranu. Hlavně magičtí, už podle názvu, vám dají většinou zabrat.

Postavy
Ve hře je také hromada osob, které potkáte na své cestě k trůnu. Váš rádce, hrdina, mnich, zloduch, trpaslík, elf, ork, kupec a mnoho dalších. Většina řad úkolů má nějakou osobu, se kterou jednáte. Někteří se k vám po mírném přesvědčení přidají, jiné budete muset odstranit, co naděláme, pokrok musí jít dál.

Ale co je nejdůležitější, mezi tím vším plněním úkolů a stavěním, budete číst rozhovory různých postav. A musím říct, že rozhovory jsou opravdu pestré, vtipné a mají něco do sebe. Opravdu pobaví, což se málo kde vidí.

Verdikt: Takže když to shrnu, hra obsahuje prvky jak z budovatelských her, tak i z RPG. Cože je samo o sobě zajímavou kombinací, dále zajímavý a vtipný příběh. Hromadu akce a možností jak pomáhat přátelům a škodit nepřátelům. Máte město, které budujete, hrdinu kterého vylepšujete. Když už nic, tak hra stojí za zkoušku, jelikož je zadarmo.

Čistý odkaz je zde.
Pokud by někdo chtěl pomoci mé osobě, tak jděte přes tento odkaz. Dostanete tím +4% bonus produkce, rychlosti a podobně. 

Autor: Roman Schenk

1 komentář: