úterý 18. září 2012

Recenze - Inversion



Inversion je hrou, která vám ukáže, že střílečky nejsou jen chozením po zemi a jednoduchým střílením všech, co se na vás vrhnou.  Saber Interactive přišlo s hrou, kde si budete hrát s gravitací a využívat ji pro všelijaké bojové účely.






Vše se časem stane zničeným.

Země v ohrožení

Aby to nebylo až takové jednoduché, tak někdo s gravitačními věcmi musel samozřejmě přijít. A jelikož lidstvo není technicky tak daleko, tak s tím museli přijít mimozemšťani. 
Jednoho krásného dne si řekli, že se vrhnou na Zemi a udělají s ní vše, co se jim zamane. Brutální národ Lutadorů zahájí invazi Země. Zda se jim to podaří, nebo nikoliv, na to přijdete sami, přeci vám nepovím všechno. Ale vaše cesta bude trnitá, přes prchání, pobyt ve vězení, průchod doly, nebo ulicemi města, čeká vás hodně zážitků.

První náznaky gravitace.

Parťák, zajímavé

Aby to nebylo až tak nudné, tak máte s sebou samozřejmě kamaráda, který vás doprovází zapeklitou cestou až k vašemu cíli. Takže dostanete várku zajímavých rozhovorů, vtipných hlášek a všelijaké společné akce, ať už někam běžíte ve zběsilém útoku, nebo bráníte pozici. 
Musím uznat, že jeho AI není na nijaké převratné úrovni, ale je to mnohonásobně lepší, než být sám a občas vám zachrání kůži. Inteligence nepřátel také není k zahození, umí se krýt, když je potřeba a útočit dokáží také vcelku solidně.

Efekty jsou hezké.

Gravitace je zajímavá část hry

Na celé Zemi se začnou objevovat gravitační bubliny a to hned poté, co se objeví první nepřátelské osoby. Tady klobouk dolů, ať už to bylo na ulicích, v budovách, nebo ve vakuu, tak tyto místa s nulovou gravitací byly zábavné. Není nad to si trošku zalétat a pozorovat rozstřílené nepřátele, jak si jen tak poletují kolem.

Kromě těchto gravitačních míst, máte skoro celou hru na zádech přístroj, který má také zajímavé vlastnosti. Ty jsou celkem dvě, jedna gravitaci sníží a v místě, kam je vystřelen paprsek, tak bude gravitace na určitý čas nižší, takže poté můžete zvednout lehké předměty a vystřelit je na nepřátele. Druhou vlastností je možnost udělat gravitaci silnější a tím nepřátele přibýt na okamžik k zemi, nebo nějaký těžký předmět utrhnout z míst, kde byl držen. Jsou zde vcelku bohaté možnosti, jak tyto módy gravitačního přístroje využívat skrze celou hru.

Bojový styl hry je také celkem solidně nastaven, je to většinou krytí za překážkou, vykukování a střílení po nepřátelích, jak to všichni jistě znáte. Až na to, že občas hodíte barelem, místo střílení kulek. Zajímavé je zde také navržení nepřátel, jelikož je většina humanoidních, takže nebudete ničit chobotničky a podobnou pakáž.

Místní vlak.

Pochod na smrt

Skrze celou hru projdete v jednom oblečení, což by se dalo brát jako normální věc, přeci jen není čas se nikde převlékat, nebo hledat brnění. Ale co se zbraní týče, tak to by se dalo celkem vytknout. Potkáte pouze hrstku různých zbraní a dalo by se říct, že vydržíte se dvěma zbraněmi skoro celou hru. Jsou zde různé samopaly, brokovnice, odstřelovací pušky, ale nic převratného nečekejte.

Prostředí je ve většině případů hodně bohaté a opravdu je, se na co koukat. Dostanete se do opravdu zajímavých míst, které nemůžu moc rozepisovat, nebo bych vám zkazil kus příběhu. Ale atmosféra je opravdu místy zajímavá a destrukce světa opravdu velká.

Jedno z hrstky míst, kde bráníte pozici.

A na závěr dodám…

Po grafické stránce je hra celkem hezky provedená a musím uznat, že se mi efekty gravitace docela líbily. Takže zde bude určitě plus.

Zvuková stránka by snesla úpravu v podobě více bojové hudby a podobně, ale dabing postav a všemožné efekty jsou hezky provedeny.

Hra vám zabere klasických 5-6 hodin, které jsou naštěstí plné hromady akce a solidního dění. Takže zde není nic ke smutnění.

Je zde také možnost zahrání si hry v co-op módu skrze multyplayer, což je určitě zajímavá možnost, jak si hru vychutnat ještě ve větší hloubce. Nehledě samozřejmě na to, že váš kamarád má určitě více zkušeností než zdejší AI, takže vám i více pomůže.

Vedikt: Takže abych to shrnul, máte zde hromadu akce, špásování s gravitací a hezký příběh. Možnost kooperace je určitě také bonus. Je to hezkou změnou dnešních „hurá“ stříleček.

(+) Příběh
(+) Atmosféra
(+) Nápad, gravitace
(-) Zbraně
(-) Mírná linearita

7,5 // 10
Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat