úterý 11. října 2011

Recenze - Hard reset


Tato hra pochází z rukou Flying Wild Hog, kteří hru také vydali. Hra se řadí mezi akční first person střílečky. Je vcelku jednoduchá a nic složitého na nás nechystá.




Robůtek, krapet smíchaný s něčím biotickým
Roboti? Proč ne.
Stříleček už máme na trhu hromady, tak proč by zrovna tahle měla být lepší než ty ostatní? Těžko říct, je to převážně na každém z vás, ale shrnu vám nějaké informace. Většina tvůrců se snaží svou hru udělat nějak lepší než hry ostatních. To se zde ale nestalo. Máme zbraně, máme nepřátele, trochu příběhu a hurá na ně.

Hra je posazená do budoucnosti. Kde máme moderní svět s různými serepetičkami. Příběh není zrovna jeden z těch lepších, bohužel… Místní svět pustoší stroje, snaží se zničit lidstvo. Mezi jednotlivými misemi jsou zasazené videa do každého načítání, ale nečekejte nic extra, je to pouze komiksové provedení. V něm vám řeknou co se děje, kam máte zajít a co provézt. Jste pouze pěšákem. Zdejší příběh je slabším, ale vyrovnává ho hromada všudypřítomné akce.

Po každém zabití se všude válí zbytky :)
Hurá na ně, jinak to nejde.
Místní atmosféra je ale oproti jiným věcem velmi dobrá. Sice zde máme jednotvárné prostředí, hromady nepřátel, nic moc příběh, ale vše dohromady je to tak dobře propojené, že to musí bavit snad každého. V jednoduchosti je síla, no ne?

Tato hra neobsahuje nic moc nového. Máte zbraně, nepřítele před nosem a šipku, za kterou se vydáte. Také jsou zde občasné textové nápovědy. Co víc si přát. Bohužel jsme narazili na čistou koridorovou hru, nečekejte, že se někam porozhlédnete. Hra nás žene jedním tunelem kupředu, strká pod nohy stovky nepřátel a očekává, že se budeme bavit. No nevím jak vy, ale mě to docela stačilo. Nic lepšího než rozstřílet hromady robotů po perném dni není. 

Jediné videa jsou takovéto
Hezká budoucnost
Jediná alespoň trošku obohacující věc, je možnost sbírat ve hře body a za ně si kupovat vylepšení zbraní a sebe sama v občas nastrčených „obchodech“. Takže nemáte pořád tu samou flintu, ale postupně se zlepšujete. Máme zde dvě základní zbraně a ty po určitém vylepšení lze využívat jako další čtyři zbraně. Takže to máme celkem deset různých zbraní, které nám velmi pomohou na nezbedné stroje. Je dobré zbraně vylepšovat, jelikož je zde více druhů nepřátel a na každého se hodí trošku jiná taktika. Ještě štěstí, že z nepřátel padají krabice s náboji a životem a člověk si s tím nemusí moc lámat hlavu a někde shánět, kupovat a podobně. Občas také potkáte nějaké větší nepřátele a na takové by to nešlo bez pořádné bouchačky.

Každá mise je zakončená sepsanými statistikami, které vám hezky řeknou, kolik jste zničili robotů, kolik našli tajných míst a podobně. Poté si můžete vesele říct, že vám chybí to a to a udělat kolo klidně znovu. Nebo načíst jeden z mnoha všudypřítomných checkpointů, kde se hra uloží.

Kadence je Ra-ta-ta-ta-ta a ještě mnohem rychlejší
Rozbitelné prostředí
Grafika této hry je na slušné úrovni. Nic převratného to není, ale na druhou stranu je to hezky provedené, není to odfláknuté, jako u některých jiných her. Prostředí se sice vcelku opakuje, ale to ničemu nevadí, přeci jen jsme přišli kvůli té akci a ne chození po památkách.

Zvuková část hry je také vcelku povedená, podkres je velmi dobrý, dabing v komiksových videích také není špatný. A pokud na nás občas někdo mluví ve hře, taky je to dobře udělané. Žádné bezduché odříkávání se zde nekoná.

Tato hra má něco do sebe, pro některé z vás to bude jednoduchá, o ničem střílečka. Pro jiné to bude zábavná hra plná akce. Je to na každém z vás, jak to vidíte. Hra vypadá hezky a má něco do sebe. Vy co máte rádi starou akci, bez těch všech moderností, je to jasná volba.

Verdikt: Takže co zde máme… hromadu akce, koridorovou střílečku a hromadu jednoduchosti. Pro ty z vás co hledáte kvalitní příběh, tato hra moc nebude, ale jinak je to pohodová hra, co si zaslouží vyzkoušet.
(+) Akce
(+) Nepřátelé, zbraně
(+) Atmosféra, jednoduchost
(-) Příběh je spíš na okrasu
(-) Stejný styl – lokace, nepřítel – dokola
7,5 // 10

Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat