pátek 26. října 2012

Recenze - Torchlight II


První díl byl vcelku hodně jednoduchý, ale úspěšný. Druhý díl na sebe tedy nedal dlouho čekat. Osoby z Runic Games nám přinesli velmi zajímavé a vylepšené pokračování. Tak na nic nebudeme čekat a hurá vymýtit všechno zlo, na které narazíte.





Jeden z mnoha rozhovorů

Příběh hezky navazuje na jedničku

Většina fanoušků Diablovek tuto hru již viděla a případně i vyzkoušela, o tom není žádný pochyb. První díl byl povedený a ve druhém bylo hodně věcí vylepšeno a posunuto blíže k nám.

Příběh je nastíněn velmi jednoduše, zlo uniklo z útrob Země, kde jste ho v jedničce zničili a vaším úkolem je ho opět vyhledat a zastavit, co víc si přát, jednoduchý příběh, hromada akce a spousta zajímavých věcí a lokalit.

Bojuje se opravdu hodně a všude

Novinky? Novinky!

Jedna z nových věcí byla ta, že se konečně podíváme také ven na světlo, místo procházky do podzemí z jedničky. Což je hezká změna, je zde hromada relativně rozlehlých map, které stojí za to prozkoumat a vyčistit od všeho co se hýbe.
Dalším bonusem je více charakterů, jelikož jsou zde čtyři různé „povolání“ a k nim spousta různých zvířátek od kočky, psa, až po fretku a jiné.

Kromě těchto věcí si ale hra udržela vcelku solidní základnu z jedničky a uvidíte vše, na co jste si zvykli.

Jeden z vedlejších úkolových bosů

Dodržují jen to dobré!

Co všechny na těchto hrách baví, bude nejspíše sbírání všemožného vybavení, co všichni tak vesele po smrti rozhazují po zemi, nebo co se válí ve všudypřítomných bedničkách. O to vás samozřejmě nikdo nepřipraví a věřte, že budete každou chvilku posílat zvířátko do města poprodávat věci. Koho by nebavilo sbírat legendární věci a hromady různých setů, kterých je zde opravdu požehnaně, sám jsem nestíhal sady vyměňovat, jak jsem postupoval na úrovních. Naštěstí nám autoři také dodrželi staré dobré lahvičky se životem a nenutí novodobé fintičky s orby a podobně. Ještě chvilku a můžeme očekávat styl života ala CoD, to by byl asi konec tohoto žánru…

Není nad jednoduchost

Vývoj postavy zůstal velmi jednoduchý, dostáváte body za zvýšenou úroveň, ty utratíte za dovednosti a atributy, klasika, nic nového. Máte zde na výběr ze tří různých stromů, kupříkladu Engineer má jeden na obouruční zbraně, druhý na roboty a třetí na štít. Atributy jsou čtyři a nikdo vás nenutí, že nějaká postava nutně musí mít jeden, ale vše si děláte podle sebe. Je zde samozřejmě hromada různých kouzel, které mají velmi hezky provedeny efekt a je čistě na vás, čemu budete fandit.

Taky taková potvůrka

Rozmanitost světa je hezká

Při svém putování potkáte řadu měst, fungují jako takové odpočinkové lokace mezi boji. Nakoupíte si výbavu, získáte nové úkoly, zjistíte, co se stalo nového a hurá zpátky do bitevní vřavy.
Na této hře je hezké, i když to není nijaká extra převratná záležitost, o které mluví celý svět jako své doby o Diablu III, tak je opravdu krásně zpracovaná. Máte zde rozmanité prostředí, plné monster, které v něm žijí. Některé animace jsou také moc hezky provedeny, ať už se někde točí nějaké kolo, nebo se vynoří most z neznáma, vždy vás něčím překvapí.

Normální boj, co víc dodat

Nebaví vás to o samotě?

Nevadí, stačí si zapnout multiplayer a k někomu se přidat. Není třeba se ani hádat o předměty, každý hráč má své vygenerované věci, což je velmi hezké. A když budete spolupravat, dostane se vám těžší hry a přitom více zábavy. Případně je zde klasický co-op po lanu, kdyby se vám nechtělo mezi neznámé jedince.




Když se daří, tak se daří

Po grafické stránce je hra velmi zajímavě provedena, má svůj vlastní styl, nesnaží se trhnout rekordy v „krásné a co nejreálnější“ grafice, ale je hezky barevná a přitom není škaredá. Je to hezky vyváženo v poměru kvalita a detailnost.

O zvucích ani nemluvě, mnoho postav není nadabovaných. Hlavní rozhovory jsou jen u příběhové linie, veškeré vedlejší úkoly jsou čistě textové. Ale na druhou stranu je to jediný nedostatek v této části.

Umělá inteligence je zde velmi zajímavě podaná a funguje bez chyby. I některé střílečky by se měli stydět, když se podívají na zdejší hru a porovnají kvalitu inteligence. Nepotkal jsem chybu, naštěstí.

Již vyšla řada aktualizací, takže se snažte držet s dobou, opravuje to spousty chybiček, které nejsou nijak extra vidět, ale občas se stanou.

Verdikt: Torchlight 2 se opravdu povedl, dodržel všechny své kvality z prvního dílu a ktomu přidal pár nových věcí a vylepšil to staré, což se mu krásně povedlo. Venkovní svět, čtyři charaktery, nespočet předmětů a mnoha dalšího na vás netrpělivě čeká uvnitř.

(+) Atmosféra
(+) Různorodost předmětů
(+) Jednoduchost příběhu
(+) Co-op
(-) Dabing
(-) Malá bedna, sběratelé tam moc nenacpou, setů je hodně a legendárních věcí také J
(-) Mapa v rohu je malá, po přesunu doprostřed obrazovky, nebo na strany překáží

8,5 // 10
Autor: Roman Schenk

Žádné komentáře:

Okomentovat